Обратно към категорията

Обсъждат вариант за разредено присъствие на гимназистите

Добавено на: 03.11.2020 10:00
Снимки: Pixabay.com
   

Обсъжда се вариант за разредено присъствие на учениците от 8 до 12 клас, заяви чрез скайп пред БНТ просветният министър Красимир Вълчев, който е в изолация, заради контакт със заразен с коронавирус.

На 25 училища министърът е разрешил обучение в електронна среда. Продължават действията да се взимат локално, в следващите дни с министъра на здравеопазването ще се дадат указания към училищата. И в момента се получават предложения за преминаване към онлайн обучение на прогимназиален етап, каза още министърът на образованието Красимир Вълчев.

Като резервен вариант се обсъжда разредено присъствие в училищата на учениците от 8 до 12 клас. Не е желателно мярката да се използва в прогимназиален етап, а в началния етап мярката ще се прилага в краен случай, коментира Вълчев. По думите му мярката би действала локално, според условията в различните училища.

Най-късно в началото на следващата седмица ще се вземе решение как ще учат учениците след 11 ноември. Няма да има централизирано решение, ще се съобразим със стойностите по места, всяко училище има прагови стойности за преминаване онлайн - 20% от учениците с грипоподобни симптоми, каза още Красимир Вълчев.

Той коментира, че не е възможен ефективен образователен процес с постоянно носене на маска в час.

Детските градини ще продължат да работят, те са последни в алгоритъма на затваряне на образователните институции.

Близо 650 са заразените преподаватели в училищата и детските градини. Има повишен дял на учителите, които са подали молба за отпуск. Има проблем със заместването на учителите, допълни още министърът на образованието.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!