Обратно към категорията

Обсъждат варианти за внос на работна ръка от Индия

Добавено на: 27.05.2024 06:40
   

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Индийско-българската бизнес камара организират кръгла маса на тема "Неизползвани възможности за внос на работна ръка" от 11:00 ч. днес, в сградата на палатата, съобщиха от БТПП.

Растящата икономика на България е изправена пред недостиг на квалифицирана работна ръка в някои сектори, като например строителство, туризъм, фармацевтична промишленост, транспорт и логистика, което ограничава растежа, изтъкват от БТПП. Според палатата съществува възможност между България и Индия да бъде сключено споразумение за партньорство за миграция и мобилност, което да улесни достъпа на граждани от трети страни до българския пазар на труда. Подобно споразумение би помогнало най-вече на българските компании, които търсят квалифицирани работници.

До 2025 г. Индия ще разполага с една пета от световното население в трудоспособна възраст. Това я прави най-големият доставчик на квалифицирана работна сила в света, посочват от БТПП. Страната се явява неизползвана възможност и естествен партньор на България по темата за внос на работна ръка.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!