Обратно към категорията

Ограничава се движението през прохода "Шипка" за честванията на 146-та годишнина от Шипченската епопея

Добавено на: 18.08.2023 14:09
   

Утре от 9 ч. до 15 ч. се ограничава движението през прохода "Шипка“ за честванията на 146-та годишнина от Шипченската епопея, информираха от пресцентъра на АПИ.

 Утре – 19 август, от 9 ч. до 15 ч., за честванията на 146-та годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък през прохода "Шипка“.

Трафикът ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката:

- за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас;

- за пътуващите от Южна към Северна България за Велико Търново и Русе през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по път III-552 по маршрута:  Габрово – Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

Движещите се по път III-5004 "Обход на гр. Габрово и етапна връзка с път I-5 в посока връх "Шипка“ ще се отклоняват при пътен възел "Дядо Дянко“, през гр. Габрово по път III-552 и път II-55 през Прохода на Републиката.

В област Стара Загора движението към Прохода на Републиката ще преминава по маршрут: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел "Мъглиж“ (връзката на пътя I-5 Стара Загора – Казанлък с I-6 Подбалканския път).

През прохода "Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!