Обратно към категорията

Oще година ресторанти и хотели с 9% ДДС, за хляба и брашното - 0

Добавено на: 15.12.2022 15:36
   

До края на 2023 г. се удължава прилагането на намалената ставка на ДДС от 9 на сто за туристическите, ресторантьорски и кетъринг услуги и за фитнесите, реши парламентът. Това стана с окончателното приемане на второ четене на промените в Закона за данъка върху добавената стойност (ДДС).

"За" продължаване на действието на намалената ставка гласуваха 154 народни представители, "против" бяха четирима и седем се въздържаха. Мярката беше подкрепена от всички политически сили с изключение на депутатите от "Демократична България", които гласуваха "против" и "въздържал се".

Нулевата ставка за хляба и брашното също се удължава до края на следващата година, прие окончателно парламентът. Според досегашните разпоредби на закона тя трябваше да се прилага само до 1 юли 2023 година. Предложението за удължаване на действието ѝ беше направено от Румен Гечев от "БСП за България" и подкрепено и при прегласуването със 149 гласа "за", 12 "против" и 2 "въздържал се".

Преди това депутатите приеха временната мярка от 9 на сто ДДС за книгите, периодичните издания и бебешките храни и пелени да стане постоянна. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!