Обратно към категорията

Още нови случаи на птичи грип в Славяново

Добавено на: 06.02.2021 13:23
   

В град Славяново продължават действията на Областната дирекция по безопасност на храните за овладяване на огнищата с птичи грип. Новите случаи са в два обекта на един собственик, който отглежда патици, съобщават от БНР.

Сегашните два случая не са свързани технологично с първия. Преди дни се потвърди огнище в птицеферма със 100 000 кокошки носачки, чието умъртвяване по хуманен начин е започнало.

Птичи грип е открит в още две птицеферми за патици. Доктор Иван Йорданов, директор на областната дирекция по безопасност на храните, заяви:.

„Сега има нови огнища във ферми за патици. Както в първото, така и в тези се действа. Унищожаваме патиците и ги загробваме, както и кокошките. Около 160 000 патици ще бъдат унищожени. При всички случаи това е притеснително, защото това са големи икономически загуби. Хората от този регион, които гледат кокошки, да ги затворят, да ги гледат на закрито и кметовете да имат информация кой какви птици в селищата отглежда. Няма да убиваме на хората птиците по домовете“.

Снимката е илюстративна.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!