Обратно към категорията

Отбелязваме Международния ден за безопасен Интернет

Добавено на: 09.02.2021 08:49
   

За 18-а поредна година на 9 февруари светът ще отбележи Деня за безопасен интернет с мотото „Заедно за по-добър интернет“.
Включете се в отбелязването онлайн на международния Ден за безопасен интернет на 9 февруари, вторник, от 10:00 часа на ТОЗИ ЛИНК.

Можете да проследите събитието и чрез излъчването на живо на страницата на Центъра за безопасен интернет във Фейсбук.

Започнал като инициатива на Европейската комисия през 2004 г., през последните години в отбелязването се включват различни организации и институции в над 140 държави по света. В рамките на Европейския съюз основни организатори са центровете за безопасен интернет.

За съжаление, заради противоепидемичните ограничения Центърът за безопасен интернет организира отбелязването онлайн. Основна тема ще бъде фалшивата информация в интернет, рисковете, които тя носи и как се разпознава. Идеята е на младите хора от Младежкия панел към националния Център за безопасен интернет, които в последните години предлагат конкретна тема за отбелязването, както и формата, в който тя да се дискутира. Този път дискусията ще мине под формата на дебат между представители на Младежкия панел, като онлайн участниците ще имат възможност да коментират и задават въпроси.

В началото на събитието, също по традиция, ще бъдат обявени отрядите победители в националното състезание между обучените от Центъра за безопасен интернет киберскаути по Програма „Киберскаут“. Този път това са отряди от град Съединение и град Стара Загора. С подкрепата на техни учители киберскаутите подготвиха и проведоха различни дейности и инициативи, чрез които да предадат на своите връстници знанията и уменията за предотвратяване на рисковете онлайн.

Както и в другите държави, така и в България различни организации и институции също се готвят да отбележат Деня за безопасен интернет. В област Разград Общинският съвет за наркотични вещества и Превантивно-информационният център организират конкурс за ученици за рисунка, комикс, колаж или видеоклип на тема "Как да сърфираме безопасно в интернет - тъмната и светлата му страна".

Превантивно-информационният център към Община Русе съвместно с РЗИ също обявиха конкурс за рисунка на тема „Безопасно в интернет“.

Община Козлодуй покани учениците от 5 до 8 клас да се включат в конкурс за мултимедийни презентации и видеа „От теб з@виси”.

Общинският съвет по наркотичните вещества и Превантивно-информационният център в Търговище обявиха конкурс за деца и младежи за рисунка, есе или мултимедийна презентация на тема "Илюзия или реалност - двете лица на интернет".

На много други места в страната също се организират местни инициативи, с които ще се отбележи международният Ден за безопасен интернет.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!