Обратно към категорията

Отпускат допълнително пари за спортните клубове

Добавено на: 08.10.2020 13:37
Снимки: ММС
   

Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнителни близо 2 милиона лева за спортните клубове в България. Това означава, че с близо 30 % ще бъдат увеличени средствата, осигурени за тях през 2020 г.

Допълнителното финансово подпомагане на клубовете се прави, заради ограниченията в дейността им, които бяха наложени, във връзка с разпространението на епидемията от коронавирус. Основната цел на мярката е спортните клубове да бъдат подпомогнати за създаването на условия за реализиране на ефективен тренировъчен и състезателен процес на спортистите и усъвършенстване на системата за управление на подготвителния процес, като възможност за спортно развитие и основа за реализиране на високи спортни резултати.

Отпуснатите средства по “Програмата за развитие на спортните клубове за 2020 година”. Те ще достигнат до 889 клуба в цялата страна, които кандидатстваха успешно със свои проекти в началото на тази година.

Сред тях са и ямболският клуб по спортна стрелба „Диана“, клуб по лека атлетика „Тунджа“, лекоатлетически клуб „Радио 999“, баскетболен клуб „Тунджа“, спортен клуб по борба и самбо-Ямбол, спортен клуб по борба „Херкулес“, боксов клуб „Ямбол“, спортен клуб по скокове на батут „Енчо Керязов“, спортен клуб по волейбол „Тунджа“, спортен клуб за инвалиди „Ямбол-99“, боксов клуб „Априлец“-Бояджик.

Финансиране по същата програма получиха и 15 спортни клубове от Сливен - Армейски спортен клуб по лека атлетика, спортен клуб „Хаджи Димитър 2006“, Армейски спортен клуб джудо и джу джуцу, Спортна академия по джудо клуб „Биоком“, Армейски спортен клуб по борба, Баскетболен клуб "Тони-7", спортен клуб "Сливен - 2010", Баскетболен клуб "Сливен баскет", спортен клуб по ориентиране "Сини камъни", клуб по бойни изкуства "Грифон", спортен клуб вдигане тежести

„Христо Бъчваров“, спортен клуб по борба „Станка Златева“, Армейски спортен клуб по бокс, спортен клуб по скокове батут „Сини камъни-2008“, спортен клуб по спортна акробатика "Стефан Данчев“.
През юни те бяха финансирани съгласно Методиката за разпределение на финансовите средства на ММС за подпомагане дейността на спортните клубове през 2020 г. Отпуснатата тогава финансова помощ ще бъде завишена с 30% след издадена Заповед от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Допълнителните средства ще бъдат предоставени още този месец след сключването на допълнителни споразумения със спортните клубове.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!