Обратно към категорията

Паркът в Белица спаси поредния мечок, който вече живее в отлични условия

Добавено на: 12.11.2020 12:37
Снимки: Парк за танцуващи мечки Белица
   

Паркът за танцуващи мечки край Белица спаси поредния екземпляр и той вече е пуснат свободно във външно заграждение на парка. Мечокът Теди, който след кратък преглед в зоопарка в Щип, Северна Македония, където е бил отглеждан в лоши за него условия, преди време премина две граници и прекара няколко дни във вътрешно заграждение. Той вече е готов да бъде пуснат в близко до естествения си хабитат място, коментираха от неправителствената организация.

Във своята фейсбук страница, хората които се грижат за Теди написаха, че той е любопитен и развълнуван да опознае новата среда, но също така е и предпазлив, тъй като всичко за него е ново. До този момент той е живял в малка клетка и за него да живее на такова място е колкото хубаво, толкова и плашещо, поне за сега. Екипът в Парка ще наблюдава мечока през следващите дни, за да види как той се справя с приспособяването си, а ако евентуално има нужда от помощ ще му я предостави. Интересен факт е, че Теди е първата мечка в Парка, която наистина обича моркови, споделиха още хората, които го наблюдават. 

Парк за танцуващи мечки Белица е създаден през 2000 година. Той се управлява от фондациите Четири лапи и Бриджит Бардо. Към момента в него се намират 21 екземпляра от страховитите животни, с които може да се запознаете подробно във фейсбук страницата на организацията - Dancing Bears Park Belitsa.

Екип 999


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!