Обратно към категорията

Партиите трябва да решат дали ще подкрепят втория мандат

Добавено на: 10.07.2024 07:09
   

Изтича крайният срок, в който партиите трябва да решат дали ще дадат подкрепа за втория мандат или не. Във вторник председателят на ДПС Делян Пеевски обяви, че са изпратени писма до всички партии, без "Възраждане".

На този фон президентът Румен Радев трябва да обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

ДПС все пак ще опита да състави правителство с втория мандат, стана ясно след заседание, в което участваха част от депутатите на парламентарната група, свикано от председателя ѝ Делян Пеевски. Народните представители, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, решиха да не участват в заседанието. 

След заседанието Делян Пеевски каза, че ДПС е изпратило писма до всички политически партии, но без "Възраждане", защото според него "е русофилска партия", за да може да се говори за подкрепа на втория мандат, съобщи БНР.

По-рано 17-те депутати от ДПС, които подкрепят почетния председател д-р Ахмед Доган приеха решение да не участват в насроченото заседание на парламентарната група.

В становище, което беше изпратено и до медиите от техния пресофис, се казва, че настоящото ръководство на парламентарната група не е избрано съгласно устава на ДПС и затова няма необходимата легитимност. Решението за втория мандат трябва да се вземе не от парламентарната група, а от колективните органи, се посочва в писмото на 17-те депутати, подкрепящи Ахмед Доган.

Председателят  на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира позицията на тези депутати, като посочи, че всички са били поканени на заседанието на парламентарната група днес:

"Колегите са добре дошли", каза Пеевски. И още: "И решението е тяхно....Част от колегите да бъдат отговорни", призова той и добави, че има вътрешни теми за ДПС, които трябва да се изясняват не през медиите.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!