Обратно към категорията

Пенсиите за юни ще се платят навреме, заяви премиерът Гълъб Донев

Добавено на: 28.05.2023 11:47
Снимки: Министерски съвет
   

Пенсиите за юни месец ще бъдат изплатени по план, увери министър- председателят Гълъб Донев по Нова телевизия.

Той припомни, че служебното правителство е удължило Закона за държавния бюджет за 2022 г. Срокът изтича на 10 юни тази година и това, което направи служебното правителство, е да внесе проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2023 година. Този проект е внесен на 28 април. Досега е минал разглеждане в две комисии, каза премиерът.

Гълъб Донев посочи, че служебният кабинет ще внесе следващата седмица Закон за изменение и допълнение на удължителния закон за бюджета и ще внесе проект на решение на Народното събрание по член 87 алинея 4 от Закона за публичните финанси, с което да се направят промени в сроковете за публичните разходи.

Това, което служебното правителство направи е до 10. 06. 2023 г. да няма никакъв проблем с плащанията, тоест да върви плащането регулярно. След това зависи какво ще направят народните представители, отговорността е тяхна, заяви премиерът. Според него може да се приеме внесен от служебното правителство законопроект за удължаване на бюджета за два – три месеца, докато бъде сформирано редовно правителство. То вече да внесе свой проект на бюджет в Народното събрание със свои политики, които да бъдат одобрени от мнозинството в парламента, посочи още Гълъб Донев. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!