Обратно към категорията

Пращат армия по границата при увеличен миграционен натиск

Добавено на: 07.10.2021 10:53
Снимки: МВР
   

Армията ще се включи в охрана на границата ни при увеличен миграционен натиск. Вчера служебният кабинет прие постановление за отпускане на до 25 200 000 лева по бюджета на Министерството на отбраната, които ще бъдат използвани за участието на формирования и техника от въоръжените сили в охрана на държавната граница с Турция и Гърция при увеличен миграционен натиск.

Преди това Министерският съвет разреши да бъдат отпуснати допълнителни 37 млн. лв., по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г. за финансово обезпечаване на дейността на ведомството в условията на засилен миграционен натиск.

Съгласно друго постановление се одобряват допълнителни разходи, в размер до 5 млн. лв., по бюджета на Министерството на вътрешните работи за неотложни ремонтно-възстановителни дейности по оградата, която трябва да спира нелегално преминаващи българо-турската граница. Преди две седмици правителството реши, че МВР да ще стопанисва оградата на българо-турската граница. Досега съоръжението беше публична държавна собственост, за която отговаряха областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас.

Веднага след решението от МВР публикуваха видеокадри, от които се вижда, че на определени участъци по и под оградата има дупки. А на места липсват цели части.

Граничното съоръжение да се предостави за стопанисване на гранична полиция беше поискано и от областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас още през месец август. Тогава се проведе работна среща в сградата на Областна администрация в Ямбол, на която присъстваха заместник министрите на МВР Емил Ганчев и Венцислав Катинов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директорът на главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Деян Моллов, областните управители на Ямбол, Бургас и Хасково – Георги Чалъков, проф. дн Мария Нейкова и Минко Ангелов, директорите на областни дирекции Ямбол и Хасково и РДГП – Елхово.

Проблемните участъци на граничното съоръжение са най-вече в областите Хасково и Бургас, но и Ямболското съоръжение, също както и останалите има нужда от поддръжка. Всяка година се правят заявки за финансови средства за поддръжка на оградата, количествено-стойностни сметки и всичко останало, което е необходимо, уточни областният управител на Ямбол Георги Чалъков.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!