Обратно към категорията

Празнично шествие и рок концерт организира КТ "Подкрепа" на Първи май

Добавено на: 01.05.2023 08:36
   

На този Първи май КТ „Подкрепа“ отново поставя исканията си за решително повишаване на доходите във всички отрасли и икономически дейности. Това посочват на страницата на КТ "Подкрепа" по повод Международния ден на труда.

В Деня на труда, Конфедерацията на труда „Подкрепа“ организира празнично шествие от 11:00 ч. в столицата от пл. “Света Неделя” до музей “Земята и хората”, където от 12:30 ч. започва концерт “Рок за труда”.

КТ "Подкрепа" настоява за ефективен, устойчив и справедлив енергиен преход в България,  за 80% покритие с колективно трудово договаряне на заетите във всички браншове, за приемането на закон, който да гарантира конституционното право на стачка. От синдиката обявяват "война на безобразните условия на труд в България". 

На сцената ще пеят известни български рок банди и изпълнители. Музикалното събитие ще продължи почти 9 часа.

Инициативата е породена от желанието на КТ „Подкрепа“ да покаже, че 1 май е ден на работниците, които вече 137 години се борят за правата си и заради които днес има 8-часов работен ден, здравеопазване, детски надбавки, обезщетения, защитно и предпазно работно облекло, се посочва в съобщението на КТ "Подкрепа" за традиционното шествие, което организира синдикалната организация.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!