Обратно към категорията

Предстои ли застрояване на плаж "Смокиня"

Добавено на: 17.05.2021 09:06
   

Отново напрежение край плаж „Смокиня”. Природозащитници качиха в социалните мрежи снимки на бетонни блокчета, разположени на пясъка. Настояват да започне проверка и пясъчната ивица да бъде освободена от елементите, коментират от Нова.

Има ли унищожаване на плажна ивица или дюни и предстои ли застрояване?

Концесионерът на плажа обясни за NOVA,че няма унищожаване на плажна ивица или дюни. Блокчетата ще бъдат вкопани в пясъка, за да се поставят върху тях основите на три временни заведения на мястото на разрушените преди месец и половина.

По разпореждане на министър Стела Балтова Министерството на туризма ще извърши незабавно документална проверка и инспекция на място на морски плаж „Смокините-север“, съвместно с органите на РДНСК, за да се установи има ли нарушение на законови и договорни изисквания от страна на концесионера, се казва в позиция на ведомството. 

При предходна проверка е установено нарушение на основни договорни задължения при стопанисване на обекта на концесия в съответствие с предназначението му за нуждите, за които е предоставен и е наложена неустойка в размер на 5% от размера на концесионното възнаграждение за 2021 г., заявяват още от министерството. 

„Нашите притеснения са свързани с информацията. Всичко се случва, а хората нямат идея какво ще се случва. Ние знаем, че територията е дадена на концесия и има разрешение за различни дейности. Компетентните органи трябва да разгледат случая”, казват от фондация „Биоразнообразие”.

„Първо казаха, че съм разрушил дюните. Проверките доказаха, че това не е така. Имам проект, който е минал през абсолютно всички проверки от страна на държавата. Тук няма да има дискотеки и нощни заведения. На този плаж се изграждат три нови заведения. Едното ще е дневен бар, а другото луксозен ресторант”, обясни концесионерът на плаж „Смокиня” Иван Алексиев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!