Обратно към категорията

Приеха Националния план за ваксинация срещу COVID-19

Добавено на: 04.12.2020 11:09
Снимки: Министерство на здравеопазването
   

Областите Ямбол и Сливен ще са под координацията на Регионална здравна инспекция-Бургас, съгласно одобрения от правителството днес Национален план за ваксиниране срещу COVID-19, научи 999 от Министерството на здравеопазването. С цел създаване на по-добра организация при доставката на ваксините , страната е разделена на шест района, като Ямбол, Сливен и Бургас са обединени в един.

Вече са налични необходимите фризери за съхранение на ваксините, както и специализиран транспорт за доставянето им в страната, докладва на заседанието на правителството здравният министър Костадин Ангелов. Той посочи, че в плана за ваксинация са посочени фазите, определящи кои групи от населението и в какъв ред ще бъдат имунизирани срещу новия вирус – медицинските екипи, социалният и педагогическият персонал, възрастните хора над 65-годишна възраст, пациентите с хронични заболявания. „ВМА също е в готовност да подпомогне националната система за ваксинация“, заяви началникът на Военната болница Венцислав Мутафчийски.

В хода на заседанието главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев докладва, че България за първи път от 3-4 седмици падна на заболеваемост под 600 на 100 000 души от населението. А Кърджали за първи път от 3 седмици излиза от червената зона. „Виждаме първите признаци на промяна на тенденцията, които се надяваме другата седмица вече да се утвърдят и да покажат значимостта на мерките, които бяха взети“, добави Ангел Кунчев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!