Обратно към категорията

Протести блокират трафика към рудници и ТЕЦ-ове

Добавено на: 15.06.2021 09:06
Снимки: Иван Славов
   
Жители на гълъбовското село Обручище започват серия от блокади на пътя Гълъбово- Мъдрец в знак на протест заради лошото състояние на отсечката. По пътя преминават и над 2000 работещи в част от рудниците на „Мини Марица-изток“ и ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3". 

Инициативен комитет от жители на Обручище са заявили протести и блокади в сряда, четвъртък и петък. 

В сряда движението на автомобили ще бъде ограничено от 6 до 8 часа, в четвъртък до 9 часа, а ако не се стигне до някакво развитие по исканията им в петък са готови да затворят пътя безсрочно, каза инж. Тенчо Кайряков, председател на инициативния комитет организиращ протестите в Обручище.

"Каним всички, които са минали по този път и са изкривили джанти, пукнали гуми, ударили стъкла и други да дойдат да ни подкрепят. Ние ходим из дупките, трошим колите си, не стига, че се тровим, че се давим, остава и на пътя да направим някоя бела", каза пред Радио Стара Загора Кайряков.

Пътят от Гълъбово до Медникарово и Мъдрец не е ремонтиран основно от построяването му през 1979 г. Дневно през отсечката преминават над 1200 автомобили, автобуси с работници и тежкотоварни камиони. 

"Не искаме да стане ситуация като тази в Своге, защото ако се обърне някой автобус на надлеза ни ми се мисли, мъчим се да изпреварим най-лошото", каза Кайряков. Това не е първият протест на жителите, досега обаче не са предприети действия за пълноценен ремонт на пътя.

До този момент по отсечката са правени само частични ремонти и кърпежи на дупките. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!