Обратно към категорията

Проверяват договори на "Напоителни системи" за 107 милиона

Добавено на: 20.12.2021 14:36
   

Започва вътрешна проверка на "Напоителни системи" за сключени договори за ремонти на дигите в цялата страна на стойност 107 милиона лева. Има нелоялни практики при сключване на тези договори. Това стана ясно при посещението на земеделския министър Иван Иванов в Садово, където много фермери загубиха продукцията си след наводненията, предаде БНТ.

Оказа се, че дигите край село Катуница в община Садово нямат Акт 16, а от тук нататък парите, които за ремонти на дигите ще се дават на областните управи, а не на "Напоителни системи".

Земеделският министър увери, че земеделците ще получат обезщетения за щетите след наводненията.

Десетки декари със селскостопанска продукция останаха под вода в община Садово, след като река Чая излезе от коритото си преди няколко дни.

Според местните власти дигата се е скъсала на няколко места, като това се случва не за пръв път през последните години и тежкото състояние на съоръжението вече не изисква ремонт, а изцяло ново изграждане.

Встъпването в длъжност на новия земеделски министър съвпадна със сериозните наводнения в страната и провокира изказването му, че държавното дружество "Напоителни системи" има спешна нужда от промяна в начина на управление.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!