Обратно към категорията

Разкриха "ферма" за добив на криптовалута

Добавено на: 13.08.2020 08:12
Снимки: Pixabay.com
   

Открит е  обект, наричан от криминалистите - „ферма за добив на криптовалута“ в  Кюстендил, съобщиха от областната дирекция на полицията.  Фермата имала и филиали - в града и в с. Ваксево, ифнормира БНР.

Полицията  трябвало да окаже съдействие на електроразпределително дружество при влизане в обект, неправомерно присъединен към електроразпределителната мрежа. В обекта е установено оборудване на значима стойност. В помещението са установени двама мъже от столицата – на 38 и на 31 години - наематели на обекта. 

Последвали са процесуални действия в още 2 обекта – в Кюстендил и в с. Ваксево - наети от двамата мъже. В единия е започнало оборудване, а в другия - подготовка за осъществяване на тази дейност. 

Двамата мъже са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Назначени са множество експертизи. 

Днес от Районна прокуратура ще дадат още информация за добива и търговията с криптовалутата .

Това е втори подобен нслучай в Кюстендил за последите месеци. Първят беше установен при нелегално включване на обект в трафопост на ул. "Георги Тертер" в града


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!