Обратно към категорията

От септември 2021 г. насам най-много са поскъпнали млечните продукти

Добавено на: 07.12.2022 14:21
   

От началото на септември до ноември наблюдавахме устойчив, но плавен преход нагоре в цените на основните хранителни продукти. Това обясни в ефира на БНТ председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища Владимир Иванов. Той отчете, че последните 15 дни се наблюдава стопиране на процеса при търговията на едро. 

"В пазара на дребно има повече вариации. Те се дължат на многото страх и презастраховане, които има", заяви Иванов. Определи ги като неоснователни, тъй като тази година и реколтите са добри. "Имаме пълни складове, много добра осигуреност на пазара със стока", добави той.

По думите му, от септември 2021 г. най-много са поскъпнали продуктите от животински произход, млечните, яйцата и пилешко месо, като млечните са "шампиони" в това отношение.

Свинското не е поскъпнало, тъй като в Европа има свръхпредлагане. При цената на захарта се наблюдава тенденция надолу, обясни Иванов. 

"При хляба има стабилизиране на цената. Хляб за хората има, няма опасност от продоволствена криза", каза председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!