Обратно към категорията

Сухопътните войски отбелязват своя празник

Добавено на: 19.11.2022 09:53
   

Сухопътните войски отбелязват своя празник. Датата е избрана в чест на победата на младата българска войска при Сливница в Сръбско-българската война.

Празникът вече беше отбелязан в страната с турнири, тържествени церемонии, награждавания и отворени врати в поделенията.

В събота и неделя отворени врати ще има в 3-то Бригадно командване – Благоевград. Там ще има и показ на въоръжение и техника.

Със запазен умерен оптимизъм посреща празникът командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов, който е уверен, че последните действия ще доведат до начало на модернизация на войските.

Наскоро той обяви, че над 10 производителя са получили искания за информация по основния проект за модернизация на армията. Но новото предложение няма да е в рамките на гласуваните преди години от парламента милиард и 200 милиона лева.

Проектът за бойна машина се точи с години. А вина, че не се върви заедно с модернизацията на останалите видове въоръжени сили, пое и служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Очаква се до април-май догодина 100% от личния състав на Сухопътни войски да бъде оборудван с нови каски и бронежилетки, ще имат и новата индивидуална екипировка.

Неблагоприятна е и тенденцията за привличане на нови военни. Некомплектът при младшите офицери и войниците си остава голям. Сред войнишкия състав е малко под средния за Сухопътни войски.

Има спад в броя на кандидатите за военна служба спрямо предходните две "ковидни" години.

През 2022 година. рязко се увеличава и броят на войниците, които се уволняват, отчетоха военните.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!