Обратно към категорията

Токът в Югоизточна България няма да поскъпне от 1 юли

Добавено на: 02.04.2020 11:56
   

Не се предвижда увеличение на тока за битови и бизнес клиенти в Югоизточна България от 1 юли.

Според внесените от електроразпределителните дружества предложения в Държавната комисия по енергийно и водното регулиране, от лятото трябва да плащаме по 0,160008‬ лв./кВтч. (с ДДС) за консумирания от нас ток през деня и по 0,063972 лв./кВтч. (с ДДС) за нощна тарифа. Предложението на мрежовия оператор предвижда намаление на мрежовите цени, заплащани от битовите и бизнес клиенти, присъединени на средно и ниско напрежение в Югоизточна България.

Месечното потребление на едно средно домакинство в Югоизточна България е 200 кВтч. дневна енергия и 70 кВтч. нощна енергия. Тоест ако предложението за промяна в цените бъде прието от държавния регулатор, абонатите ще плащат по 53,28 лева (с ДДС), вместо сегашните 53,32 лева (с ДДС), уточняват от компанията.

Заедно с намалението на цените си мрежовият оператор предлага и нов начин на калкулиране на цена достъп до разпределителната мрежа за битовите си клиенти. Предложението предвижда Цената за достъп за битовите клиенти в Югоизточна България от 1 юли 2020 г. да e постоянна компонента и да се изчислява на база предоставена мощност вместо на база потребление.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!