Обратно към категорията

Учители създадоха безплатно ръководство в помощ на техни колеги за работа в онлайн среда

Добавено на: 07.12.2020 07:29
Снимки: Unsplash.com
   

Млада учителка от гимназия в Горна Оряховица и университетски преподавател от Стопанската академия в Свищов разработиха ръководство за учители, което да им помогне по-успешно да преподават в онлай среда чрез платформата „Майкрософт Тиймс”, съобщават от БНР. Разработката на Камелия Божинова и на съпруга ѝ професор Божидар Божинов е безплатно за педагозите. В първото денонощие, когато е споделено за ползване, е било изтеглено над 20 хиляди пътиРъководството е споделено и от Министерството на образованието и науката за ползване от учителите. Какво представлява ръководството и с какво е полезно за учителите – с Камелия Божинова разговаря кореспондентът ни Здравка Маслянкова.  

Ръководството за учители, което да им помогне за работа с платформата „Майкрософт Тиймс”, било замислено първо като помощ за учителите от гимназията по хранителни технологии „Асен Златаров“ в Горна Оряховица, където Камелия Божинова е учителка по математика и информационни технологии от тази учебна година. Работата в електронна среда е трудна за по-възрастните учители, както и за преподавателите по предмети, които не изискват по-задълбочени познания по информатика:  

„Оттам възниква и проблемът със справянето в електронна среда, използването на облачните услуги и всички приложения, които „Майкрософт“ предлага. Затова се наложи да разработим постъпково, онагледено ръководство на лесен и разбираем език, тъй като такова до момента в България липсва, на български език, с което да помогнем на учителите да могат много лесно и бързо да се ориентират в електронна среда и безпроблемно да провеждат своите онлайн уроци на учениците“. 

Има много видео уроци, електронни обучения за учителите, които показват отделни аспекти на работата с платформата, но няма на едно място събрано простичко и лесно обяснено, стъпка по стъпка с текст и картинки какво да се прави. Този проблем вече е решен с ръководството, което учителката Камелия Божинова и съпругът ѝ професор Божидар Божинов от Стопанската академия в Свищов направиха и подариха на българските учители.  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!