Обратно към категорията

Валежите продължават и днес

Добавено на: 13.12.2020 09:33
   

Над Балканите преминава последният от поредицата средиземноморски циклони. В неделя валежите ще са предимно в източната половина на страната. На запад в часовете сутринта в някои райони за кратко ще се покаже слънцето. Привечер и през нощта облачността ще се увеличава с тенденция в понеделник валежи да има на повече места в Централна и Източна България. 13 декември ще е с меко есенно-зимно време с температури следобед между 5 и 10 градуса.

В планините в неделя ще е облачно и с мъгли. Видимостта по планинските пътища и проходите ще е понижена. В хода на деня в Родопите и масивите на Централна и Източна Стара планина ще вали сняг по високите части и дъжд, който на моменти ще се примесва със сняг в по-ниските райони. Следобед и привечер вятърът ще се усилва в планините на изток. Температурите ще се колебаят от 1 до 6 градуса.

Започналите валежи в неделя ще продължат и в понеделник – предимно в областите на Източна България. В рамките на деня обаче ще намаляват и ще спират. От вторник до края на седмицата ще се установи сухо време. Температурите сутрин и вечер ще са между 0 и 5 градуса, денем – между 5 и 10 градуса.

Ще има условия за гъсти мъгли, които от сряда нататък ще са по-продължителни в ниските райони на страната – покрай водоеми, в котловините и низините. По тези места времето ще е мрачно и студено, а в ниските слоеве на атмосферата ще се задържат високи концентрации на замърсители. В планините ще е с повече слънчеви часове – време, подходящо за зимен туризъм.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!