Обратно към категорията

На Велика Събота, очакваме Възкресение Христово

Добавено на: 01.05.2021 09:12
   

Днес е Велика Събота. В последния ден от Страстната седмица православната църква припомня погребението и слизането в ада на Исус Христос. В края на деня час преди полунощ започва и празничната великденска служба, за символиката на този ден, обяснява Врачанският митрополит Григорий.

„Това е един особен ден, който завършва Страстната седмица и който е денят между страданията, разпятието и погребението на Господ Исус Христос и неговото славно възкресение от мъртвите“, заяви митрополит Григорий, който е включен в състава на българската църковно - държавна делегация. Тя заминава за Ерусалим, за да получи и донесе тази вечер у нас Благодатния огън:

„Огънят ще бъде доставен някъде към 19 часа на летище „София“. След като бъде посрещнат тържествено, делегации, които ще бъдат от всички епархии, ще го понесат във всички краища на страната“.

Благодатният огън всяка година слиза часове преди празника по необикновен начин в параклиса на Божи гроб в Ерусалим, а първоначално пламъкът има необичайни свойства, разказва още митрополит Григорий:

„Едно чудо, с което Господ Исус Христос свидетелства за своето възкресение и свидетелства също за своята голяма любов към човечеството“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!