Обратно към категорията

Въвеждат декларация за родителите, които заведат детето си на ясла или детска градина

Добавено на: 19.05.2020 11:31
   

Общините ще взимат решение кога да отворят детските градини до 1 юни. Това стана ясно на съвместната пресконференция на здравния министър и министъра на образованието.

Работата на детските ясли и градини ще бъде разрешена от 22 май тази година, обяви здравният министър Кирил Ананиев. В заповедта му е предвиден текст, с който се възлага на кметовете на общини да създадат необходимата организация по откриване дейността на детските гради и ясли в зависимост от спецификата на всяка една община.

При постъпването в първия ден на детските градини и ясли ще се измерва температурата на всяко дете с нормален живачен термометър, тъй като дистанционните термометри не дават точна оценка на температурата.

В същото време, родителите ще подпишат декларация за информирано съгласие и споделена отговорност, с което те ще декларират, че са запознати с всички мерки, които се предприемат и че те доброволно са пожелали тяхното дете да постъпи в детската градина.

Предвиден е текст, с който се възлага на кметовете на общини да създадат необходимата организация по откриване дейността на детските гради и ясли в зависимост от спецификата на всяка една община.

До този момент, когато се възстановяваше дейността на детските гради и ясли, имаше наредба на министъра на здравеопазването, където се предвиждаше да се предостави медицинска бележка на всяко едно дете, за да постъпи в детската градина.

Сега от здравното министерство предлагат да не се изисква медицинска бележка, защото времето е малко.

Министърът на образованието Красимир Вълчев апелира към родителите, ако могат децата да останат вкъщи. Посещението няма да е задължително, уточни той. Не може да има дистанция вътре в групите, каза министър Вълчев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!