Обратно към категорията

Започна подмяната на част от водопроводната мрежа в Перник

Добавено на: 01.04.2020 09:02
   

Започна подмяната на част от вътрешната водопроводна мрежа в Перник. Строителните дейности стартираха от квартал „Църква”. Пет екипа на фирмата-изпълнител работят на територията на квартала. Водопроводът ще се изгражда по безизкопен начин със специализирана техника тип "къртица". 

До дни се очаква да започне работата и в останалите райони на града. Ще бъде подменени около 60 км водопроводи. За целта са сключени договори с три фирми, каза кметът Станислав Владимиров:

„Това са трите най-големи фирми в сектора. Знаете кореспонденцията ни със Строителната камара, процедурите, които направихме. Всичките фирми са изявили желание някъде около септември да приключат изкопните работи и да завършат обектите си. Надявам се есента на тази година Перник да има до голяма степен подменена водопреносна мрежа и две ремонтирани пречиствателни станции за питейни води, което ще повиши качеството на водоподаване, ще повиши качеството на водата, която вземаме от язовир „Студена” и ще намали загубите на питейната вода до параметри, които са близки до развитите градове”, каза кметът.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!