Обратно към категорията

Започва вторият етап от акция "Зима"

Добавено на: 10.11.2022 09:59
   

От днес до 20 ноември ще се проведе вторият етап от акция "Зима". Тя се фокусира върху нарушенията от пешеходци и водачите, които не им осигуряват предимство на улицата. Статистиката показва, че най-много произшествия с участието на  пешеходци стават в тъмните часове - рано сутрин и привечер. Това каза Александър Димов, експерт в Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата", предава БНР. 

Важното за пешеходците е да знаят, че трябва да пресичат на предвидените за това места, особено през тъмната част на денонощието да носят светли дрехи или дрехи със закрепени към тях светлоотразителни елементи. Като съвет към пешеходците, освен за дрехите, бих казал да не прибързват да навлизат внезапно на пътното платно за движение, поради вероятността настилката да е заснежена, заледена и хлъзгава. При липса на тротоар да се движат срещу посоката на движение, отбеляза Димов.

Последният, трети етап на акция "Зима", ще се проведе от 20 ноември до края на месеца и ще е насочен към техническата изправност на моторните превозни средства.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!