Обратно към категорията

Затворник поиска да бъде пуснат на свобода заради извънредното положение

Добавено на: 01.04.2020 10:35
   

Затворник поиска да излезе на свобода заради извънредното положение. Рецидивистът Милен А., който има 7 предишни пръсъди, е получил последната си в края на януари. Тогава Варненският окръжен съд го е признал за виновен за притежание на хероин, докато е бил в затворническото общежитие в село Разделна. Наказанието на Милен е лишаване от свобода за срок от 3 години при първоначален строг режим и глоба в размер на 5 хиляди лв.

При постановяването на присъдата Окръжният съд е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ и подсъдимият е бил задържан в съдебната зала. В началото на февруари Апелативният съд е потвърдил това определение.

Защитата на Милен поиска налагане на мярка „подписка“ заради въведеното извънредно положение, тъй като не е ясно кога ще бъде разгледаната жалбата срещу постановената присъда.

Молбата за изменение на мярката обаче не беше уважена от Апелативния съд, който припомни, че подсъдимият е задържан под стража непосредствено след произнасяне на присъдата и че втората инстанция веднъж вече е потвърдила законосъобразността на определението. Авторството на деянието е преминало през доказване в две съдебни процедури и въззивният състав не го подложи на съмнение. Според съда извънредното положение не може да е основание за вземане на друга мярка за неотклонение.

Източник: dnews.bg


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!