Обратно към категорията

Здравният министър издаде заповед за организация на имунизационната кампания срещу Covid-19

Добавено на: 22.12.2021 07:56
   

Със заповед на здравния министър Асена Сербезова са определени лечебните заведения и регионалните здравни инспекции по области, в които да се открият временни имунизационни пунктове за осъществяването на имунизационната кампания. Според заповедта от 27-и декември стартира имунизационна кампания срещу Covid-19 на територията на цялата страна.
В заповедта се посочва, че имунизационната кампания трябва да се организира на регионално ниво от регионалните здравни инспекции, като имунизациите се извършват от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, регионални здравни инспекции, от лекари в специализирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната, и от нарочно създадени за целта имунизационни мобилни екипи.

При необходимост в имунизационните екипи да бъдат включени и медицински специалисти от центровете за спешна медицинска помощ и здравните кабинети в детските градини и училищата или от други лечебни заведения.

Самата имунизационната кампания трябва да започне приоритетно с обхващане на лица от целевите групи, определени с фази I-V на Националния план за ваксиниране срещу Covid-19 в Република България.

Междувременно стана ясно, че Министерството на здравеопазването и Националният съвет на религиозните общности в България започват съвместна работа за повишаване на осведомеността на обществото за ползите от ваксинацията срещу Covid-19 сред населението, както и за необходимостта от продължаване на стриктното спазване на противоепидемичните мерки с цел ограничаване разпространението на вируса у нас.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!