Обратно към категорията

Зимата се завръща в началото на март

Добавено на: 25.02.2022 07:40
   

Петък започва с мъгли в ниските райони в часовете до обяд. След обяд – слънчево с температури между 9 и 14 градуса, в планините между минус 3 и плюс 4.

В събота облачността ще е променлива с тенденция да се увеличава в хода на деня. Тук-там в западната половина на страната ще превали дъжд в ниското и сняг по планините. С леки колебания дневните температури ще запазят петъчните си стойности.

Междувременно от север ще започне да нахлува по-студен въздух, а атмосферната динамика ще позволи формирането на средиземноморски циклон в Адриатическо море.

В неделя от югозапад облачните масиви на циклона ще покрият цялата страна. Ще завали дъжд, който в западната половина на страната бързо ще преминава в сняг. Ще вали обилно с натрупване на снежна покривка. С падането на температурите снеговалежите ще обхващат повече райони на изток, а леденият вятър от север-североизток ще засилва усещането за студ.

Ако се запази траекторията на средиземноморския циклон, очакванията са за значителни снеговалежи в планините, около тях и в североизтока. Силният вятър ще създава предпоставки за виелици и навявания.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!