Обратно към категорията

В Административен съд -Ямбол вече постъпи жалба срещу решение на ОИК

Добавено на: 01.10.2019 11:08
   

В Административен съд – Ямбол вече е постъпила първата жалба срещу решение на Общинска избирателна комисия. Тя е срещу отказ на Общинска избирателна комисия – Болярово да регистрира представител на една от партиите като кандидат за кмет на село Стефан Караджово и като кандидат за общински съветник. Основният мотив за това е липсата на задължителната 6-месечна регистрация на кандидата в община Болярово. Решението на Общинската избирателна комисия вече бе потвърдено от ЦИК. Сега по него предстои да се произнесе и Администравният съд.

Председателката на Инициативния комитет за издигането на Ангел Стоянов Ангелов като независим кандидат за общински съветник Донка Георгиева е обжалвала решението на Общинската избирателна комисия в Ямбол за заличаването на неговата регистрация. Припомням, че регистрацията на Ангелов беше заличена на 26 септември с мотив, че при проверката на ГРАО е установено, че в представената от Инициативния комитет подписка коректни са подписите само на 394 души. Изискването е независимите кандидати за съветници да са подкрепени от поне 500 избиратели с постоянен адрес в съответното населено място.

Вчера ЦИК потвърди решението на Общинската избирателна комисия и отхвърли жалбата на Донка Георгиева. Решението подлежи на обжалване и пред Административния съд в Ямбол.

В Стралджа пък обжалват пред ЦИК решението на Общинската избирателна комисия за назначаването на секционните избирателни комисии. Жалбата е постъпила на 29 септември от пълномощник на една от парламентарно представените партии. Очаква се произнасянето на ЦИК по нея.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!