Обратно към категорията

Близо 4500 бюлетини за съветници в Ямбол са недействителни

Добавено на: 30.10.2019 08:45
   

4 443 са бюлетините, които са определени като недействителни от секционните избирателни комисии в Ямбол миналата неделя. В голяма част от тях избирателите са отбелязали само преференциален вот, без да отбележат и номера на партията или коалицията, от която е издигнат техния избраник. 4 107 са общо бюлетините, от които не може да се разбере еднозначно за коя кандидатска листа е гласувано.

Преференциите не са успели да променят подредбата на листите на партиите за общински съветници, става ясно от решението на Общинската избирателна комисия. В разпределението на 37-те места в общинския съвет участват само 7-те партии получили над 621 гласа.

Екипът на Енчо Керязов в съвета ще е от общо 13 съветника. ГЕРБ получава 9 места, като на този етап в списъка на избраните е и областният управител Димитър Иванов. БСП също има 9 места. Иван Чолаков влиза в съвета от квотата на Българска нова демокрация с още двама. Атака, ЗС „Александър Стамболийски“ и местната коалиция на СДС и ЗНС получиха по 1 място.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!