Обратно към категорията

Последен ден за заявка за гласуване с подвижна урна

Добавено на: 21.10.2019 08:11
   

Насрочиха датите за обученията на секционните избирателни комисии

Общинска избирателна комисия Ямбол напомня, че днес изтича крайният срок, в който избиратели с трайни увреждания, могат да заявят желанието си да гласуват с подвижната избирателна кутия, на територията на общината.

Избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването могат да ползват транспорт до избраната секция за гласуване като подават заявки в деня на изборите на 27 октомври от 08:00 до 17:00 часа на телефоните, обявени на сайта на комисията.

6 са секциите на 1-ия етаж в Ямбол, които са подходящи за гласуване от избиратели с увредено зрение или трудности в придвижването. Те са в сградата на ДКЦ-1 /бивша Поликлиника/, ул. „Христо Смирненски" № 2, Сграда на ОП “Платени зони за паркиране“ ул. „Ал. Стамболийски" № 29, в Синия салон на читалище „Съгласие“, 54-та секция в училище „Йордан Йовков“, 62-ра секция в Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химически технологии и 69-та в Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм.

Общинска избирателна комисия Ямбол насрочи и дати за обученията на секционните избирателни комисии. На 22 октомври са обученията за членовете на секционните комисии в секции от 1 до 51, за останалите – от 52 до 102 са на 23 октомври. От комисията напомнят, че за участие в обучението, което ще се проведе от Общинска избирателна комисия, се изплаща допълнително възнаграждение в размер на 10.00 лева на всеки участвал в обучението. Членовете на секционните избирателни комисии трябва да се явят в 17:45 часа с оглед регистрация в обучението.

На 22 октомври ще се проведе обучението на секционните избирателни комисии в Стралджа. То ще бъде от 13 часа в залата на читалище „Просвета“.

Същия ден ще обучават секционните избирателни комисии и в Болярово. От Общинската избирателна комисия съобщават, че обучението ще се проведе на 22 октомври от 14:00 часа в сградата на Народно читалище "Възраждане" на площад "Девети септември" № 4.

Обучението на членовете на секционните избирателни комисии на територията на Община Тунджа ще се проведе на 22 октомври (вторник) от 09:30 часа в Голяма зала на НТС.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!