Обратно към категорията

 ОДМВР-Сливен: Продължава извършването на линеен и широкообхватен контрол за спазване на ЗДвП

Добавено на: 09.09.2022 13:52
   

На територията на Областната дирекция са в ход специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества 

За периода от 1 до 8 септември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1033 нарушения на Закона за движение по пътищата в това число за скорост, неспазване на пъти знаци, неправилно поведение на пешеходци, неправилно паркиране, като и за неправилно движение на велосипеди и индивидуални електрически превозни средства в района на пешеходна зона на град Сливен. Съставени са 236 акта и 797 фиша.  Установени са 10 водачи, употребили алкохол и 2 с наркотични вещества. Един водач е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотици. Санкционирани са 9 неправоспособни водачи. За нарушения на ЗДвП са образувани 5 досъдебни и бързи производства- 3 за употреба след употреба на алкохол над 1,2 промила и 2 за употреба на наркотици. На място при проверка на пътя са връчени 109 наказателни постановления.

Проведени са 5 операции по метода широкообхватен контрол. 41 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53 при които са съставени 2 акта за движение в аварийната лента и 3 за рисково поведение на пътя.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Следи се за спазване на пътните знаци и маркировката, като и за опасно поведение на пътя - неправилно изпреварване, отнемане на предимство и други.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!