Обратно към категорията

250 четвъртокласници от сливенските училища станаха полицаи за един ден

Добавено на: 06.11.2019 16:20
   

Възможността да видят отблизо оръжията, каските, белезниците и бронежилетките предизвикаха истинско оживление сред малчуганите.

Днес  вратите на Областната дирекция на МВР и на Районното управление бяха широко отворени  за четвъртокласниците от всички учебни заведения в град Сливен. 250 учениците от 12 училища в града имаха възможност да посетят някои от ключовите места в полиция и да пуснат сирените на служебните автомобилите. Инспектори от „Детска педагогическа стая” запознаха децата с  различните  служби, обясниха им в какво се състои работата на цивилните и униформени полицаи.  Най-атрактивно, както всяко година, си остава срещата със Специализираното тактическо звено за бързи действия, където децата се запознават с бойното оборудване на Специализираните полицейски сили.

Възможността да видят отблизо оръжията, каските, белезниците и бронежилетките предизвикаха истинско оживление сред малчуганите. Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков приветства децата при срещна им със спецполицаите. Инспекторите от „Детска педагогическа стая” се представиха като отлични домакини и повече от три часа  отговаряха на най-различни въпроси. В хода на обиколката  децата придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!