Обратно към категорията

От април започва приема на деца родени през 2018 в сливенските детските градини

Добавено на: 16.03.2021 12:22
   

От април 2021 година ще започне приемът на децата, родени през 2018 година, които през новата учебна година ще постъпят в първа възрастова група в детските градини. Съгласно утвърдения график на дейностите по приема, свободните места ще бъдат обявени на 2 април. Родителите могат да се запознаят с графика от раздел „Класирания“ на специализирания сайт за прием: https://priem.sliven.bg/garden/info. Всички активни заявления ще участват в класирането, резултатите от което ще бъде публикувани на 13 април. Системата е отворена за регистрация на нови заявления и редакция на съществуващи такива в срок до 10 април включително, а в срок до 21 април родителите на класираните деца ще трябва да потвърдят приема на място в детската градина, в която е класирано детето.

Освен по електронен път, заявления могат да се подават и на място в детските градини при спазване на въведените противоепидемични мерки. Важно е родителите да знаят, че при класирането на децата не се има предвид регистрационния номер, датата и часа на регистрация, а при равни условия децата се класират на случаен принцип със случайни числа чрез компютърната система.

Адресът на заявителя се отбелязва автоматично от системата по време на регистрацията, а непосредствено преди всяко класиране системата извършва последна проверка за промяна на адреса. Информацията за адресната регистрация на заявителя се извежда от локалната база данни на ГРАО-Сливен. В случай, че по някаква причина заявителят не фигурира в локалната база данни, но има адресна регистрация в община Сливен, то входящ номер може да получи само на място в детската градина. Ако родителят или детето нямат постоянен или настоящ адрес в община Сливен, е необходимо да регистрират такъв, за да могат да участват в класирането за прием.

Всички посочени в заявлението критерии трябва да бъдат актуални към датата, на която детето е класирано и се доказват в срока за потвърждаване на приема чрез съответните документи. При установени несъответствия и/или неактуалност на заявените данни, детето няма да бъде записано, отпада от приема и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Ако заявителят не желае детето му да посещава детската градина, в която е класирано, той се отказва от приема като не записва детето, губи входящия си номер и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление за прием.

При възникнали въпроси или затруднения при работата с онлайн системата за прием, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските ясли и детските градини и определените от тях служители, както и към Община Сливен.

Снимката е илюстративна.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!