Обратно към категорията

Хората в Сливен се сбогуваха с лекарката, която почина вчера

Добавено на: 03.05.2020 16:42
   

Десетки колеги и приятели на починалата от коронавирус  д-р Илияна Иванова дойдоха пред болницата в Сливен, за да се простят символично с нея. С минута мълчание и нестихващи аплодисменти бе почетена паметта на д-р Иванова. Тя  бе погребана в следобедните часове в тесен семеен кръг. 

От понеделник медиците в болницата ще бъдат помолени доброволно да отидат да работят месец в Инфекциозното отделение, защото има недостиг на персонал, съобщи пред събралите се медици директорът на здравното заведение д-р Василав Петров: 

„Д-р Иванова през целия си живот беше посветена на медицинската професия така, както много малко хора са го правили,“ каза д-р Богдан Сотиров, председател на регионалната колегия на Български лекарски съюз Сливен.

"Д-р Илияна Иванова ще бъде пример за всички във нейната всеотдайност и дълга. Не говорим за Хипократовата клетва, която е. Тук говорим за още по-високо измерение, защото тя работи до последно на най-натоварения фронт и даде живота си".  

„Изключително сърцат лекар, изключително отзивчив“ - така д-р Юлия Бянкова описа починалата  си колежка:

"Чисто човешки емоции ме вълнуват и мен лично, и моите колеги в този момент. Още веднъж искам да изкажа най-искрените си съчувствия към семейството".

Днес д-р Илияна Иванова бе изпратена в последният си път под нестихващите аплодисменти на своите колеги и съграждани.

Д-р Иванова работеше в Инфекциозното отделение на болницата в града и лекуваше пациенти с Covid-19. Да запалим свещ на прозорците си, в памет на д-р Иванова, която загуби живота си докато се бореше да спаси нашите, пък бе призив към българите, отправен във Фейсбук.

БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!