Обратно към категорията

Изграждането на новото кръгово движение се извършва по график  

Добавено на: 27.06.2023 13:25
   

Изграждането на кръговото движение между булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“ в Сливен се извършва по график. Половината от площта е почистена от стария асфалт и в този участък започна поставянето на бордюри. Това стана ясно по време на посещение на кмета Стефан Радев днес на обекта.

Пореден подобен обект, който изграждаме. За това кръстовище беше поставен въпрос от филиала на Техническия университет, от живущи в района и пътуващи до работните си места. Функцията му е на естествен успокоител на движението във важната роля за повишаване на безопасността“, каза кметът.

Вътрешният диаметърът на кръговото е 20 метра, което позволява нормална проходимост и на товарни автомобили. То е с почти същите параметри като новоизграденото между булевардите „Стефан Стамболов“ и Панайот Хитов“, но с малко по-голяма тротоарна площ. Ще бъде извършено озеленяване и поставяне на осветление.

Срокът за изпълнение по договор е 150 дни. Не е предвидено затваряне, с изключение на една нощ, когато ще се полага последния асфалт.

Костадин Костадинов от Дирекция „Общинска инфраструктура“ заяви, че след изграждането на кръговото ще се подобри придвижването на автомобилите и цялостната безопасност на движение в този участък. Той информира, че предстои Общината да сключи договори за ремонт на тротоарните настилки. „Това са мероприятия в интерес на гражданите и цялостния облик на града“, каза той.

Няколко табла за автоматично измерване на скоростта в Сливен предстои да бъдат монтирани. По тази тема работи в момента Комисията по безопасност на движението, която ще определи и най-подходящите места за поставянето на таблата.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!