Обратно към категорията

Кметът на Сливен и синдикатите в здравеопазването подписаха Колективния трудов договор за 2023 г. 

Добавено на: 20.09.2023 15:10
   

Кметът на община Сливен Стефан Радев, областният координатор на КНСБ Тодор Иванов и председателят на КТ “Подкрепа”-Сливен - Емил Петков, подписаха Колективен трудов договор в детското и училищно здравеопазване за тази година. Това стана по време на среща, в която участваха още ресорният зам.-кмет Пепа Чиликова и представители на синдикалните организации на работещите медицински специалисти в детските ясли и градини, в училищните здравни кабинети и Детска млечна кухня.
Работещите там получават увеличение на възнагражденията. Промяната е заложена в бюджета, приет на заседание на Общинският съвет през септември, а увеличението е от 1 януари 2023 г.
„Увеличението е между 5 и 6 процента и това е максималното, което може да се направи, тъй като става дума за тази година. Имаме приет бюджет, който рамкира фонда“, каза кметът. Той и другите страни по Колективния трудов договор постигнаха съгласие и споделиха, че се надяват през 2024 година да има по-добри възможности за увеличение на възнагражденията и промяна в стандартите на национално ниво.
Синдикалистите благодариха на кмета за доброто взаимодействие досега и визията, която има за здравеопазването занапред.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!