Обратно към категорията

Кметът на Сливен Стефан Радев: Личната отговорност има важна роля за опазване чистотата на околната среда

Добавено на: 17.09.2022 20:01
   
Община Сливен изпълнява отговорно ангажиментите си за екологосъобразно управление на отпадъците и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване. Това заяви кметът Стефан Радев по време на участието си в кампанията „Да изчистим България заедно“. 
„Общината като институция изпълнява екологичните дейности, но за опазване чистотата на околната среда много важна роля има личната отговорност на всеки от нас. С участието си в кампанията искаме да покажем какво трябва да е отношението на всички към околната среда не само за един ден, а ежедневно. Родителите постоянно да даваме пример на децата си да пазят чистота в къщи, на улицата, в училище, защото Сливен е наш дом. Въпрос на лично отношение е опазването на ценните за общината природни дадености “, каза кметът. 
Община Сливен се включи активно в кампанията. Групи от доброволци, представители на институции и граждани почистваха в различни райони на града и в планината - долна лифтена станция Сливен,  м. Карандила, парк „Хамамбаир”, около крайпътни чешми, паркове и зелени площи в града.  
 Кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметове и общински съветници почистваха района между площадката за кучета в парк Юнак и Военна болница. Проявата се организира от BTV Media Group.
Община Сливен благодари на всички граждани, училища и,, ведомства, които се включиха в кампанията.  

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!