Обратно към категорията

Кметът Стефан Радев откри новата учебна година в СУ „Константин Константинов“  

Добавено на: 15.09.2022 12:04
   

 Кметът на община Сливен Стефан Радев откри новата учебна година  в СУ „Константин Константинов“ и въведе първокласници в класната стая. По традиция той подари на първите класове във всички училища табло-пътеводител "Сливенски буквар" с обекти от Сливен, започващи с всяка от буквите в азбуката.

 В приветственото си слово на първия учебен ден кметът  поздрави учители, родители и ученици, като пожела по-лека учебна година след пандемията. Той посъветва първокласниците да слушат своите учители, защото те са най-големите им приятели, които ги водят по пътя на знанието.

 

 „Ученици, днес вървите по пътя към познанието в една нова среда и нови възможности на технологиите, които не всички поколения преди вас са имали. Възползвайте се от тях, търсете знания и се образовайте, защото един ден ще разберете, че това е била най-добрата инвестиция за вашето бъдеще“, каза той.

 

 От своя страна директорът на училището Весела Паскалева изрази надежда, че годината ще бъде по-успешна за всички.

 „Чудесно е, че училищният двор е пълен и зареден с положителна енергия. Днес е светъл ден и първокласниците са неговият символ. На децата, които прекрачват за първи път прага на училището, пожелавам едно невероятно приключение, в което ние ще ги посрещнем с любов. Спътник ще им бъдат науката, литературата, изкуството, технологиите и прекрасните ни колеги“, каза Паскалева. Тя пожела на дванадесетокласниците да вземат верните решения, които ще имат голяма роля за живота им занапред.

Тържеството започна с посрещане на знамето на училището и издигане националното знаме. След официалните поздравления със свои музикални изпълнения се включиха деца от различни класове. Първокласниците получиха ключа на знанието от по-големите. Бяха поднесени цветя на паметника на училищния патрон.

Ученическият съвет от училище „Константин Константинов“ организира днес акция по събиране на средства за пострадалите от наводненията карловски села, в която се включиха родители, учители и гости на тържеството по повод първия учебен ден.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!