Обратно към категорията

Коледно дърво на желанията ще събира мечтите на сливенските деца в регионалната библиотека

Добавено на: 05.12.2022 11:54
   

Коледно дърво на желанията ще събира мечтите на сливенските деца в регионалната библиотека „Сава Доброплодни”. Това съобщиха от културната институция.  На огромна елха във фоайето на библиотеката деца и юноши от 6 до 23 декември ще могат да окачат своите желания за следващата година. В последния ден преди Коледа желанията ще бъдат обобщени и веднага след коледните празници ще бъдат обявени.

Коледното дърво е част от традиционната инициатива „Коледа в библиотеката“.  Програмата през тази година включва беседи, творчески работилници и ателиета за ученици, представления за деца, изложба на коледни картички от конкурса „Коледна магия”-2022, церемония за награждаване на отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание, коледен концерт.

Коледните работилнички за деца на възраст от 5 до 10 г. ще се провеждат от 7 до 9 декември, като участниците ще изработват коледни аксесоари и украси. През същия период ученици от 5. до 10. клас могат да посетят беседите и коледните ателиета, посветени на българската празнична традиция за Коледа и Нова година. Темите са свързани с коледните обредни хлябове и коледната трапеза, традициите за Сурваки и традиционните коледни сурвакници. Ще бъдат представени автентични коледни песни и приказки, кукерски игри и обичаи, маски и костюми на кукерите. Ателиетата се организират съвместно с читалищата "Просвета - 1925" – с. Мечкарево,  "Искра-1932"-с. Калояново и "Изгрев 1928" – с. Драгоданово. От 12 до 22 декември ще отвори врати приказен театър. 

На 22 декември от 10:30 ч., ще  има коледен концерт, в който ще се включат малки певци и танцьори от най-добрите школи в града. От 11:00ч,. на официална церемония ще бъдат наградени отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия“-2022. Ще бъде открита и изложба с творбите на участниците в конкурса.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!