Обратно към категорията

Министър Бисер Петков: Община Сливен е много добър партньор на МТСП

Добавено на: 03.09.2019 18:39
   

Социалният министър Бисер Петков и кметът на Сливен Стефан Радев посетиха днес Центъра за социална рехабилитация и интеграция за незрящи. Министърът беше запознат с дейността на центъра и с ремонта на сградата, който започна през 2017 година.

„Това е една услуга, която е насочена преди всичко към незрящи хора, но разширява своята целева група и към хора и деца с увреждания, благодарение на завишения капацитет, който от 30 вече е 50 души. Радвам се, че това, което видяхме, е станало с участието и с помощта на инструментите, с които Министерството на труда и социалната политика разполага, с Проект „Красива България“ и, разбира се, с участието и водещата роля на Община Сливен. Центърът разполага с всичко необходимо за една пълноценна интеграция на своите потребители“, сподели мнението си Бисер Петков.

От самия център също изразиха своята благодарност за цялостното му обновяване. Директорът Пепа Димова работи там от близо 30 години.

„Искам да ви кажа, че това е годината, в която тук се чувствам най-щастлива досега, защото бяха много тежки времена. Чакахме толкова много години, но най-накрая, благодарение на Общината имаме тази сграда и това оборудване. Ремонтът е по Проект „Красива България“, оборудването е по Фонд „Социална закрила“. Смятам, че тези два проекта бяха най-важните тук, поне за мен, за което лично благодаря на господин Радев“, коментира Пепа Димова.     

На свой ред Бисер Петков подчерта ролята на Община Сливен за добрата реализация на социалните проекти.

„Общините са ключов партньор на Министерството на труда и социалната политика и на правителството като цяло в осъществяването на социалните политики на регионално ниво. Община Сливен е един добър пример за това партньорство, защото тя е доставчик на 17 услуги. Тоест тук има развита мрежа от социални услуги. Тя се възползва от всички проекти на министерството чрез ОП „Развитие на човешките ресурси“. Общината вече е стартирала с подписването на 50 договора по Механизма за лична помощ. Предстои реализацията на Патронажната грижа за възрастни и хора с увреждания. Междувременно продължават услугите в домашна среда – социален личен асистент и домашен помощник за над 100 потребители. Мисля, че всичко направено от Общината и това, което продължава да се прави, има своето отражение в нивото на социално обслужване на жителите на Община Сливен и разбира се, в осигуряване на една добра заетост“, заяви социалният министър.          

Той, заедно с кмета Радев, направиха обиколка в две предприятия. След посещението там Бисер Петков отчете, че това са примери на водещи работодатели, които са създали необходимите условия за работа. Той изрази удовлетвореност от посещението си в Сливен и от това, което е видял.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!