Обратно към категорията

Надзиратели и полицаи отново на протест

Добавено на: 03.06.2022 07:53
   

Служителите в затворите и Синдикалната федерация на служителите в МВР отново на протест.

Около 150 надзиратели, полицаи и пожарникари ще протестират днес пред женския затвор в Сливен. Това съобщи Цветан Михайлов, секретар на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България. Те ще се съберат около 8:30 часа, като ще присъстват служители, които не са на работа в този час.

В 18 града в страната са предвидени протести.

Въпреки поканата за среща с ръководството на Министерството на правосъдието, служителите в затворите излизат на протест заедно с колегите си от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Ръководството на Синдиката на служителите в затворите ще участва и в готвения съвместен национален протест в София на 12 юни.

В София около 12 часа полицаи ще излязат, за да изразят недоволството си - пред Първо и Пето районни полицейски управления на МВР, в Пътна полиция, както и пред Националния институт по криминалистика.

Полицаи, пожарникари и служители в арестите отново излизат на символичен протест и в Шумен.

Служителите от ловешкия затвор - вторият по големина в България, също се включват в протестите.

Исканията са за конкретни ангажименти от страна правителството, от министрите на правосъдието и на вътрешните работи и обединение на страните около становище за неотложност от адекватна и предвидима политика по доходите в Сектор „Сигурност“, както и гаранции за ефективен социален диалог водещ до конкретни положителни резултати във връзка с необходимостта от реформи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!