Обратно към категорията

Нова и модерна площадка за игра е изградена за децата от квартал „Младост“ в Сливен

Добавено на: 27.11.2019 12:06
   

На изцяло нова и атрактивна детска площадка вече се радват най-малките обитатели на квартал „Младост“. Новото съоръжение се намира до детска градина „Детство“ и е изградено със средства на Община Сливен, по инициатива на кмета Стефан Радев. Площадката е с по-големи размери от другите, които са строени досега, разполага с повече комбинирани съоръжения, люлки, детски занимателни игри и въртележка. Тя е монтирана на мястото на стари и нефункциониращи от години уреди.

Кметът Стефан Радев изрази задоволството си от факта, че новата придобивка се радва на добри отзиви и децата вече разполагат с място, където да играят и да се забавляват. Той подчерта, че благоустрояването в  кварталите е приоритетно и ще продължи. Освен изграждането на нови детски площадки, ще бъдат обновени и вече съществуващите, както в града, така и в малките населени места. Предвижда се озеленяване на междублоковите пространства, нови паркоместа и алеи.

„С поредната нова площадка изпълняваме ангажимент, който поехме към сливенските граждани за благоустрояване на кварталите, още една стъпка към подобряване на условията за игра на малките деца, по-безопасна и сигурна среда за тях,  както и развитието на европейския облик на нашия град. Няма да спираме да влагаме средства за децата. Ще работим усилено да облагородяваме и да създаваме по-комфортна среда, в която да растат и живеят те и грижа на всички нас е да пазим вече направеното“, заяви още Стефан Радев.

Дейностите по съоръжението стартираха в края на октомври и включиха още осигуряване на вход, изход и указателна табела за площадката, оборудване с необходимия брой и вид пейки, закрити беседки, кошчета за битови отпадъци, поставяне на ограда, полагане на ударопоглъщащи настилки.

Проектът е изготвен съобразно изискванията на Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Деца от детска градина "Детство", която се намира в непосредствена близост до площадката, днес за първи път я посетиха.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!