Обратно към категорията

Новата обсерватория в Сливен подарява космическо шоу за децата от пет училища  

Добавено на: 23.10.2023 14:37
   

Астрономическата обсерватория „Петър Берон“ в Сливен подготвя изненада навръх Димитровден за най-малките ученици. На 26 октомври децата от пет училища в града ще се забавляват с космическо шоу, организирано съвместно с „Интересна наука“ ЕООД – Бургас. То ще се проведе във физкултурния салон на СУ „Йордан Йовков“. Ще има магични експерименти и интересни игри. Голямото преживяване ще е в мобилния планетариум – купол с удивителни гледки, които ще зарадват малките любители на астрономията и Космоса. Събитието ще започне в 10 часа, ще се проведе по групи и ще продължи до края на деня.

Космическото шоу е част от програмата за празника на Сливен.

Общината разкри астрономическата обсерватория преди година, след като основно ремонтира помещения в СУ „Йордан Йовков“. Тя работи като Център за подкрепа на личностното развитие, каквито са изискванията на Закона на предучилищното и училищното образование.

Целта на обсерваторията е да продължи традициите на сливенската астрономическа школа и да поощри развитието на децата и младежите в областта на астрономията и физиката. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!