Обратно към категорията

В област Сливен работят 74 дружества на БЧК с над 3000 членове

Добавено на: 23.02.2020 08:49
   

В област Сливен работят 74 дружества на БЧК с 3130 членове. Това стана ясно днес на Областно отчетно общо събрание на БЧК - Сливен.
През миналата 2019 година над сто доброволци са се включили в традиционна кампания за предоставяне на индивидуални пакети от хранителни продукти на нуждаещи се. За учениците в неравностойно социално положение е била разкрита безплатна трапезария в рамките на проект "Топъл обяд". Областната структура на БЧК е осъществила кампания за подпомагане на абитуриентите - сираци и полусираци, като финансово подпомагане е било осигурено на 69 младежи и девойки. С участието на ученици и читалища са проведени благотворителни събития за Великденските и Коледните празници. В партньорство с обекти от голяма търговска верига са подпомогнати с хранителни продукти общо 460 мъже и жени от социалните заведения в Твърдица и селище "Качулка" - Сливен. 388 лица от рисковите групи са били изследвани за туберкулоза. Планинският спасителен отряд, който е от общо дванайсет спасители, е провел осем спасителни акции.
Първото дружество на Червения кръст в България е създадено през 1878 г. в Сливен от първия сливенски митрополит Серафим.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!