Обратно към категорията

Община Сливен с апел към родителите: Не оставяйте децата без надзор!

Добавено на: 02.04.2024 08:45
   

Общината апелира родителите да не оставят децата си без надзор. Повод за това са поредните случаи на вандалски прояви, някои застрашаващи живота и здравето им.

На 26 март камерите на Общинска охрана са засекли две деца на 6 и 4 години, които играят във фонтана на квартал „Република“.  Децата са били без придружители. Предприети са незабавни мерки и съоръжението е обезопасенo. Фонтанът неведнъж е бил обект на вандалски прояви.

При друг случай от 22 март камерите са записали двама младежи с качулки, които взимат конуси, инвентар на Общината, служещи за временна сигнализация за пропаднали решетки по отводнителните канали пред заведение „Маки“. В последствие тези конуси са ги използвали за забавление до Общината. Там, със свои приятели, са ги прескачали с велосипеди и скейтбордове.

Всички лица са установени, а материалите по случаите са предадени на полицията. Шахтите пред заведението ще бъдат ремонтирани. 

„Не знам колко пъти трябва да отправяме апел към родителите, но ситуациите понякога наистина ескалират. Освен, че повреждат общинска собственост, която е предназначена за всички граждани, децата много често застрашават сами живота и здравето си. Недопустимо е да се стига до инциденти, защото не упражняваме контрол върху децата си“, категоричен е Петко Чолаков, управител на „Общинска охрана и СОТ“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!