Обратно към категорията

Отборът на Сливен се представи достойно на 18-та Международна учителска спартакиада

Добавено на: 14.09.2022 16:15
   

Учители от Сливен участваха в 18-та Международна учителска спартакиада, която се  проведе от 30 август до 4 септември. Отборът ни се представи много добре, като зае 5-то място в генералното класиране. Участниците се завърнаха с 6 комплекта медали и 7 купи. Наградите им връчиха служебният министър на образованието Сашо Пенов и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

 В състезанието по футбол те спечелиха златен медал, при смесените двойки от надпреварата по петанк също се окичиха със златен медал. От състезанието по петанк за мъже - сребърен медал, бронз от плуване свободен стил при мъжете, бронз за мъжете и при стрийтбола, бронз при теглене на въже и 4-то място за жени-стрийтбол.  

Организатори на събитието бяха Синдикатът на българските учители и Българската работническа федерация „Труд, спорт и здраве“ към Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева изпрати благодарствен адрес до кмета Стефан Радев за подкрепата, която той и Общината оказаха на учителите за участието им в събитието.

„Изключително сме ви благодарни, тъй като вашата съпричастност допринесе тазгодишната Спартакиада да се проведе при висок спортен дух и самочувствие на участниците от Сливен“, пише в благодарствения адрес от Янка Такева.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!