Обратно към категорията

Открит урок на инспектори от РУ-Сливен в детска градина „Детелина”

Добавено на: 19.10.2022 12:43
   

Ръководството на РУ-Сливен е създало организация за провеждане на образователни беседи с подрастващите по теми като „Спазвам правилата за движение”, „Моята лична безопасност”, „Какво трябва да знам за професията на полицай” и други. Освен планираните беседи инспектори от РУ-Сливен провеждат срещи по покана на ръководствата на учебните заведения на територията на общината.

Вчера, по покана на ръководството на детска градина „Детелина” в град Сливен, служители на група „Териториална полиция” и инспектор в Детска педагогическа стая проведоха открит урок, като запознаха децата с полицейската професия и правилата за движение. Най-голям интерес предизвика полицейското куче Арчи. Заедно със своя водач мл.инспектор Александър Апостолов, демонстрираха отлична съвместна работа. Децата имаха възможност да се запознаят със задачите на следовото куче и в какви ситуации помага на полицейския служител.

По време на урока беше направена демонстрация на помощните средства в работата на полицаите. Децата видяха отблизо полицейските автомобили и опитаха да пуснат сирените. Наблюдаваха техника за задържане и поставяне на белезници. Беше обсъдена ролята на пътните полицаи и основните правила за безопасно движение в града. Полицейските инспектори Руско Илиев и Живко Атанасов от група „Териториална полиция” и инспектор Ивелина Симеонова отговаряха на многобройните въпроси на децата, свързани с полицейската професия и задълженията на униформените. Урокът завърши с практическо занимание за безопасно движение и пресичане на пътното платно.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!