Обратно към категорията

Плетеният куклен театър "Приказки с поука" продължава

Добавено на: 12.08.2020 08:32
Снимки: НЧ „Дружба-1993“-Сливен
   

Продължават дейностите по проект „Плетен театър: Приказки с поука“, на НЧ „Дружба-1993“-Сливен, сподели сайтът Наблюдател.

Прекрасни деца от кв. „Дружба“ се впуснаха в приключението да създадат забавен куклен театър с плетените кукли. Те ни представят „Житената пита“ - една „нова- стара приказка“ - нова, според това, как я съчиниха героите в приказката ! С много желание и любов към изкуството децата успяха да покажат и поуката от приказката. В това чудесно занимание се включиха и деца от три възрастови групи на ДГ „Детски рай“. Група „Бонбони“ ни разказаха интересна приказка за „Житената пита“, в която героите жадуват за сладолед, вкусна торта с мед, течен шоколад. Но в крайна сметка героите се озоваха в „горския магазин“, където могат да си купят всякакви полезни неща, плодове и зеленчуци. Общият призив от малките актьори включваше важна поука, че който хапва витамини, ще расте здрав и енергичен.

Група „Калинки“ изиграха заедно приказката „Дядо и ряпа“. Заедно с прекрасните кукли и декор разказаха историята за чудната ряпа. Забавляваха се и научиха, че „сговорна дружина – планина повдига“.

Лъчезарните малчугани от група „Незабравки“ създадоха своята интерпретация на „Дядо и ряпа“ – добавиха тематичен декор, присъщ на една горска, селска обстановка. И с усмивки, и по детски те предадоха най-важното от приказката.

Проектът „Плетен театър „Приказки с поука“ е на НЧ „Дружба-1993“. Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!